2020. Március

Március 1., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Vitéz László

bábelőadás

„Szervusztok, pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz.   A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Szereplők: Vitéz László, Ördög I., Ördög II., Király, Királylány, Udvarmester

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 7., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vili a veréb
színes, magyar rajzfilm, 79 perc, 1989

Rendező: Gémes József

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 8., vasárnap 10.00
Kaláka: Nálatok laknak-e állatok

Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával: Nálatok laknak-e állatok?

Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes e régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.
Kányádi Sándor, Weöres Sándor,Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty
és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megismerhetik a Kaláka hangszereit is!

Zenészek:
Becze Gábor,
Gryllus Dániel,
Radványi Balázs

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 14., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Latte és a titokzatos varázskő  (6)
színes, német animációs film, 81 perc, 2019

Rendező: 
Regina Welker, Nina Wels

 

Latte, a kedves sünlány szeret fantasztikus történeteket kitalálni és hősködni. Ő az, aki mindent bátran megold és mindenkit megment. Az erdőben, ahol él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad és súlyos szárazság fenyeget. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól. A két kisállat nem kevés kaland közepette jut el a medvék birodalmába, szerencsére a kotnyeles kismókus Latte igazi társává válik, s egymást segítik át a nehézségeken.

A Latte és a titokzatos varázskő a finn születésű Sebastian Lybeck, Németországban rendkívül népszerűvé vált gyerekkönyvének adaptációja. Lybeck az évtizedek során több könyvet is írt Latte főszereplésével, művein generációk nőttek fel.

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 15., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház:
Marék Veronika – Erdélyi Erika:
Boribon cicája


bábelőadás

Boribon és Annipanni egy éhes cicát találnak a hazafelé úton. Nagy az öröm, amikor kiderül: kiscica Boribonnal marad. De vajon mi legyen a neve? Előadásunk Marék Veronika Jó éjszakát Annipanni és Boribon cicája című mesekönyvei alapján készült.

A dalok szövegének nagy részét is Veronika írta, s Erdélyi D. Barnabás hangszerelte.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT. 

 


március 21., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: János Vitéz

Rendezte: Jankovics Marcell
Írta: Petőfi Sándor
Forgatókönyv: Jankovics Marcell, Szabó Sipos Tamás, Szoboszlay Péter
Tervezte: Jankovics Marcell, Richly Zsolt
Operatőr: Bacsó Zoltán, Csepela Attila, Henrik Irén, Kassai Klári, Nagy Csaba
Zeneszerző: Gyulai Gaál János
Szinkronszereplők: Cserhalmi György, Nagy Anikó, Pártos Erzsi

A magyar egész estés animációs filmek gyártása a János vitézzel indult el 1971-ben, amely Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készült. Az ismert elbeszélő költeményt adaptáló filmet 1973. május 1-én mutatták be a hazai mozik, gyártása 22 hónapot, azaz közel 2 évet vett igénybe. A címszereplő főhős egy falusi juhászból lett huszár, akinek evilági és túlvilági próbatételeket kell kiállnia, hogy kalandos útja végén szerelmével, Iluskával újra egyesülhessen. A film látványában a szecesszió, a pop art, valamint a magyar népi díszítőművészet sajátos ötvözete. A kápráztatóan színes képi világa és a road movie-szerű cselekménye miatt a filmet az 1968-ban berobbant kultikus Beatles-animáció, A sárga tengeralattjáróval szokás párhuzamba állítani.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 22., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: A bátor nyulacska
zenés bábjáték

Címszereplője a mindenki által szeretett kis róka, aki mire felnő, sok-sok kalandot él át: megtanulja, hogyan legyen jó vadász, hogyan tisztelje a természet törvényeit, s miképpen válhat belőle a rókák népének védelmezője. Az előadáson megelevenedik a szerző színes, fontos tanulságokkal teli erdei világa, annak összes ismert szereplőjével.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március  28., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mirjam kalandjai  (0)

színes, észt bábanimációs sorozat, 46 perc, 2019  

Észtország egyik legnagyobb és legrégebbi bábanimációs stúdiója, a Nukufilm stúdió népszerű Mirjam-sorozatának kisfilmjei jelennek meg a nagyvásznon. Az 5-6 perces, dialógus nélküli bájos bábanimációk Mirjam és kisöccse kalandjairól nemcsak a gyerekek, hanem szüleik számára is szórakoztatóak.

A filmek dialógus nélküliek.

Program:
– Mirjam és a vízözön
– Mirjam tyúkocskájának álma
– Mirjam zöld pöttyei
– Mirjam és a fészek
– Mirjam és a konyhai robotgép
– Mirjam és a törött kép
– Mirjam sárkánya
– Mirjam a tóparton
– Mirjam kóbor kutyája

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 29., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház:
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék – Miau

Nemzedékek olvasták, nézegették, szerették Vlagyimir Szutyejev kedves, tanulságos meséit. Ma is sok kisgyerek kedvence a süni, a kispipi, a cica, vagy éppen a kutyus. Legújabb, zenés bábelőadásunk a békésen szunyókáló kutyusról szól, akit legszebb álmából ébreszt fel valaki: Miau!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!