2022. január

Január 8., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli  (0)

 színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 9., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Égigérő Fű  (0)

színes, magyar komédia, 80 perc, 1979  

Rendező: Palásthy György
Szereplők: Rajz János, Ifj. Hintsch György, Ullmann Mónika, Ujlaki Dénes, Dajka Margit

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 15., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mi újság, Kuflik?  (6)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 77 perc, 2019

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.

A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 16., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Január 22., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Kuflik és az Akármi  (6)

színes, magyar rajzfilm, 83 perc, 2021

Megérkezett a nagysikerű Kuflik folytatása, az A kuflik és az Akármi mozifilm. A 10+1 vadiúj történetben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben, emellett a főszereplők a messzi földről érkező Vándorkaktusszal is megismerkednek.

A harmadik Kuflik mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Január 23., vasárnap 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház: Boribon és a hóember

bábelőadás

Boribon egy szép szánkót, és sok-sok kék
mackót kap ajándékba születésnapján. Boldogan játszik a mackókkal, s mikor végre hull a hó, elindulnak Annipannival szánkózni.
Marék Veronika Boribon mackói és Annipanni hull a hó című mesekönyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.
Zene: Erdélyi Barnabás

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 29., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film  (6)

színes, amerikai-kanadai animációs film, 88 perc, 2021

Rendező: Cal Brunker

A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 30., vasárnap 10.00
Gryllus Vilmos: Maszkabál

koncert

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig egyik nagy kedvencünket, Gryllus Vilmost látjuk vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel.

Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll,
szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!Tarka-barka sapka, sál,
málnaszörp és szalmaszál: Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál! Julcsi, Panka, Pista, Pál
karja, lába táncra áll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!