2022. március

Március 5., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lengemesék  (0)

színes, magyar rajzfilm, 2017, 64 perc

A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit
Animációs rendező: Pálfi Zsolt

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 6., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: A bátor nyulacska
zenés bábjáték

Címszereplője a mindenki által szeretett kis róka, aki mire felnő, sok-sok kalandot él át: megtanulja, hogyan legyen jó vadász, hogyan tisztelje a természet törvényeit, s miképpen válhat belőle a rókák népének védelmezője. Az előadáson megelevenedik a szerző színes, fontos tanulságokkal teli erdei világa, annak összes ismert szereplőjével.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 12., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)

színes, magyar rajzfilm, 1990   

Rendező: Dargay Attila 

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 13., vasárnap 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a fűben

 bábelőadás

A hó elolvadt, kisütött a nap, a virágok illatoznak: itt a tavasz! Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és elindul felfedezni a tavaszi erdőt, mezőt. Játszótársat keres magának: találkozik tücsökkel, szarvasbogárral, hangyákkal, vakonddal és sok más állattal is. A mese végére megtudhatjuk, ki lesz végül a barátja.

 

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 19., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vili a veréb

színes, magyar rajzfilm, 79 perc, 1989

Rendező: Gémes József

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 20., vasárnap 10.00
Rutkai Bori Banda: Hosszúfejű királyfi lakodalma

koncert

„Rózsaszoknya szirma lebben, táncolunk majd kinn a kertben, tavasz-télnek ritmusára, rózsák labirintusában” ‒ éneklik a sziromruhás tündérek és mohasapkás manók. Szomszédok, barátok és messzi földről jövő vendégek egy-egy dalt hoznak ajándékba az ifjú párnak. Mivel maga a vőlegény is egy kicsit furcsa ‒ hiszen szép hosszú fején akár elférne még több szem, száj, sőt orr és fülcimpa is ‒ ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a násznép is csupa különleges figura. A Csudabogár például mind a hat lábán másfajta zoknit visel, a Küklopsznak viszont csak egy szeme van, az Űrhering nem a Zsebtengerben úszik, hanem az égben keringőzik, a kukutyini csigák pedig gyorsabbak a versenyautóknál. „Rózsaszoknya szirma lebben, táncolunk majd kinn a kertben, tavasz-télnek ritmusára, rózsák labirintusában” ‒ éneklik a sziromruhás tündérek és mohasapkás manók. Szomszédok, barátok és messzi földről jövő vendégek egy-egy dalt hoznak ajándékba az ifjú párnak. Mivel maga a vőlegény is egy kicsit furcsa ‒ hiszen szép hosszú fején akár elférne még több szem, száj, sőt orr és fülcimpa is ‒ ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a násznép is csupa különleges figura. A Csudabogár például mind a hat lábán másfajta zoknit visel, a Küklopsznak viszont csak egy szeme van, az Űrhering nem a Zsebtengerben úszik, hanem az égben keringőzik, a kukutyini csigák pedig gyorsabbak a versenyautóknál.

A zenekar vidám tavaszi koncertjére nemcsak a gyerekeket várjuk táncolni, pattanjanak fel a moziszékről a szülők, nagyszülők is, hiszen ebben a mesebeli lakodalomban az egész család együtt bulizhat!

Előadók:
Rutkai Bori – ének
Darvas Kristóf – zongora
Szerető Dániel – basszusgitár
Németh Csaba – dob

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

Március 26., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film  (6)

színes, amerikai-kanadai animációs film, 88 perc, 2021

Rendező: Cal Brunker

A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.



Március 27., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! 
bábelőadás

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi  szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.



(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!