2015. Április

Április 4., szombat 10.00

Legkisebbek mozija: Kutyánszky Kázmér, a versíró kutya  (0)

színes, magyar tévéjáték, 61 perc, 1987

rendező: Balogh Gábor
író: Csukás István
zeneszerző: Berkes Gábor
dramaturg: Békés József
szereplők: Tomanek Gábor, Nagy Mari, Mészáros Mihály, Czegő Teréz, Farkas Tamás

A Békés Megyei Jókai Színház előadása

Kutyánszky Kázmér minden reggel versírással kezdi a napot. A kisvárosban, ahol lakik, mindenki verset vár tőle: a zöldséges, a hentes, a cipész és a szabó is. Egy nap Bonifác, a postás apró szívességre kéri. Miközben neki a központba kell mennie, megbízza Kázmért, keresse meg annak az ajánlott levélnek a gazdáját, amelyre elfelejtették felírni az illető nevét. A nyomaték kedvéért Kázmérnak egy postás sapkát is kölcsönöz. Kázmér lelkiismeretesen nekifog a munkának, és Kristóffal, a macskával – aki egyébként lány – megpróbálja a furcsa levelet kikézbesíteni. Már delet harangoznak, mikor kiderül, hogy kinek és miért írták a levelet. Ugyanis benne a teljhatalom átvételével fenyegetik meg Bözse nénit, a tejbolt vezetőjét. A levelet egy tej-szomjas kandúr, Felícián írta, s tervét késlekedés nélkül végre is hajtja. Ketrecbe zárja Bözse nénit, s megszerzi a hatalmat a tejboltban. Rövid rémuralma után azonban a városlakók Kázmér segítségével ártalmatlanná teszik és menekülésre kényszerítik Felíciánt. Bonifác örökre Kázmérnak adja a postás sapkát, ami azt jelenti, hogy a versíró kutya ezentúl főállásban postásként leveleket fog kihordani.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 5., vasárnap 10.00mazsolaéstade

Fabula Bábszínház

Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé

zenés bábjáték

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot.  Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán.

író: Bálint Ágnes
bábtervező: Bródy Vera
bábszínpadra írta és zenéjét szerezte: Felszeghy Tibor
előadók:  F. Nagy Eszter és Felszeghy Tibor

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 11., szombat 10.00kunkori

Legkisebbek mozija: Kunkori és a Kandúrvarázsló  (0)

színes, magyar bábfilm, 66 perc, 1980

rendező: Hollós R. László
író: Tarbay Ede
zeneszerző: Váry Ferenc
operatőr: Kaplony Miklós
dramaturg: Békés József
szereplők: Meixler Ildikó, Kemény Henrik, Simándi József, Koffler Gizella, Kovách Enikő

Bogumil, a Kandúrvarázsló Démusz bíztatására újra kezdi gyakorolni tudományát. Működésének elsősorban négy kis vadmalac issza meg a levét. Kunkori, a legkisebbik azonban legyőzi félelmét, s bátorságával, talpraesettségével végleg elveszi Bogumil kedvét a varázslástól.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 12., vasárnap 10.00foto -b._molnar_bela-gryllus_vilmos

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj!

És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott:

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…”

Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.

Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 18., szombat 10.00

Legkisebbek mozija: A csodálatos nyúlcipő  (0)

színes, magyar bábfilm, 41 perc, 1987

rendező: Deák István
író: Fésűs Éva
operatőr: Dobay Sándor
dramaturg: Békés József
szereplők: Simándi Anna, Gyurkó Henrik, Dallos Ibolya, Pataky Imre, Dörögdy Miklós, Erdős István, Czipott Gábor, Farkas Éva, Mult István

Futóversenyre készülnek a “Jószagú réten”. A nyulak jelöltje Kajszabajszi, ellenfele Rőtfülű, a ravasz róka. Kajszabajszi csodálatos nyúlcipője azonban megsérül, és Drágajó nagyapához, vagyis Csupafül nagyapjához viszi el javításra. Igen ám, de Alamuszi ráveszi Csupafült, hogy pár percre adja oda neki a csodacipőt. Itt kezdődnek a bonyodalmak, mert a csodálatos nyúlcipő eltűnik, ugyanakkor pedig Szürkeanyó megbetegszik, és számára orvosságot csak a három napi járásra levő Guggoló domb mögötti rétről lehetne hozni…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 19., vasárnap 10.00nalatok_laknak

Kaláka együttes: Nálatok laknak-e állatok?

Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával: Nálatok laknak-e állatok?

Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes ezt a régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.

Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megismerhetik a Kaláka hangszereit is.

Zenészek:

Becze Gábor

Gryllus Dániel

Radványi Balázs

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 25., szombat 10.0020416_1

Legkisebbek mozija: Pom Pom meséi  (0)

színes, magyar rajzfilm sorozat, 1980

rendező: Dargay Attila
író: Csukás István
szereplők: Petrik József, Kútvölgyi Erzsébet, Kovács Klára, Csákányi László

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak mindenféle izgalmas figuráról.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 26., vasárnap 10.00egyszeregyhetpettyes

Nefelejcs Bábszínház: Egyszer egy hétpettyes

A jól ismert gyerekdal elevenedik meg a mesében asztali bábokkal:

“Egyszer egy hétpettyes katicabogárka

elindult megnézni mi van a világban…”

A bábokat Csányi Sándor rajzai alapján Tóth Zsuzsa és Kakuszi Zoltán készítette.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 

 

 

(0) Korhatár nélkül megtekinthető

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!