2015. MÁJUS

Május 2., szombat 10.00

mirrmurr1

Legkisebbek mozija: Mirr-Murr, a kandúr

színes, magyar bábfilm sorozat, 1972

rendező: Foky Ottó
író: Csukás István
mesélő: Halász Judit

Mirr-Murr, a kandúr elindul világot látni s találkozik Oriza-Triznyákkal. Elhatározzák, hogy kóbor macskák lesznek, és leteszik a három próbát, hogy beléphessenek a Kóbor Macskák Világszervezetébe. Az első próba: meg kell zavarni a tűzoltózenekart muzsikálás közben.

A második próba: a kéményen kell csücsülni, amíg le nem megy a nap. A harmadik próba: farkasszemet kell nézni egy kutyával, amíg tízet számolunk. Sikeresen leteszik mind a három próbát, megkapják a titkos jelet és elindulnak a Nagy Odvas Kéményhez, ahol a kóbor macskák üléseznek. Útközben Oriza-Triznyákot elcsábítja a kártyaszenvedély, de Mirr-Murr célhoz ér, bátor viselkedéséért a kóbor macskák helyettes vezetője lesz.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 3., vasárnap 10.00kippkopp_es_a_kipikopik

Nefelejcs Bábszínház

Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp és a kipikopik

A kedves mese Marék Veronika “Kippkopp gyerekei” és “Kippkopp hol vagy” mesekönyvei alapján készült. “Egy öreg fa gyökerei között lakott Kippkopp, a gesztenyefiú és Tipptopp, a gesztenyelány.

– Úgy szeretem ezt a kuckót! – szólt Kippkopp egy napon.

– Szép, szép… – sóhajtott Tipptopp – csak hiányzik belőle valami.

– Ugyan mi? Hát… egy gyerek.

– Ezen könnyen segíthetünk! – kiáltotta Kippkopp. – Azt hiszem, éppen megérett a vadgesztenye! Odasiettek a gesztenyefához, de csalódottan látták, hogy a fa alatt csak néhány tüskés, zöld gömböcske hever…” – kezdődik a mese.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 9., szombat 10.00a-kisfiu-meg-az-oroszlanok-telportal

Legkisebbek mozija: A kisfiú meg az oroszlánok

színes, magyar gyermekfilm, 61 perc, 1979

rendező: Katkics Ilona
író: Lázár Ervin
operatőr: Szalay László
dramaturg: Kerekes Pálné
szereplők:  Feleki Kamill, Bruckner Szigfrid, Dajka Margit, Márkus László, Mészáros Márton, Detre Annamária, Bálint András, Esztergályos Cecília, Gyenge Árpád

Lázár Ervin a mese és a valóság elemeit ötvöző történetében Peti beköltözteti az elhagyott pajtába az öreg oroszlánt, aki Bruckner Szigfrid névre hallgat. Peti később megsajnálja a magányos oroszlánt, és Viktor segítségével elindul kiszabadítani Szigfrid párját, Szilviát, aki egy cirkuszban raboskodik. Az akció sikerrel jár, de Peti apja úgy dönt, hogy lebontja a pajtát. Viktor és Gabriella mindent megtesznek, hogy a tervet megakadályozzák, végül Peti apja meggondolja magát és a kisfiú képzeletének lakói boldogan élhetnek az elhagyott pajtában tovább.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 10., vasárnap 10.00vuksajto

Fabula Bábszínház

Fekete István: Vuk

zenés bábjáték

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Az előadás során végigkövethetjük, hogyan válik a tapasztalatlan rókakölyökből, Vukból magabiztos, bátor felnőtt róka, népének védelmezője lesz.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 16., szombat 10.00kismaszat

Legkisebbek mozija: Kismaszat és a Gézengúzok

színes, magyar ifjúsági film, 72 perc, 1984

rendező: Markos Miklós
operatőr: Illés János
zeneszerző: Madarász Iván
forgatókönyvíró: Markos Miklós
eredeti mű szerzője: Rónaszegi Miklós
szereplők: Ságody Bence, Jávor Zsófi, Pálok Sándor, Csöre Gábor, Maronka Csilla, Schlanger András, Bodrogi Gyula, Pásztor Erzsi, Dégi István, András Ambrus, Bánhidy László, Bencze Ferenc, Detre Annamária, Halász László, Horkai János, Komlós Juci, Mányai Zsuzsa, Szilágyi István, Zsudi József

Egy svéd turista házaspár veszekszik egy budapesti közért előtt. Végül külön-külön folytatják a városnézést és mindketten azt hiszik, babakocsiban ülő kisgyerekük a másikuknál maradt.

A kicsi eközben a bolt előtt várja a szüleit… Aggodalomra azonban semmi ok: Tercsi éppen arra jár, védelmébe veszi a beszélni még nem is tudó csöppséget és segítségül hívja pár barátját. A Gézengúzok egész Budapestet mozgósítják, hogy előkerítsék Kismaszat hozzátartozóit. Ebben nagy segítséget jelent számukra a taxis, Döme. És amikor Kismaszat apukája és anyukája délután hazatér a városnézésből, igencsak nagy meglepetésben van részük.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 17., vasárnap 10.00kippkopp-tavaszi

Nefelejcs Bábszínház

Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp és a tavaszi hónapok

Végre itt a tavasz. Minden tavaszi hónaphoz más-más mese tartozik, ahogy Kippkopp és Tipptopp látja a hó és a jég olvadását, a virágok nyílását, a természet ébredésének apró kis jeleit. A hónapok váltakozása már a kisgyerekeknek is hamar feltűnik, Kippkopp pedig csupa jó ötletet ad, hogyan tölthetjük el az időt és hogyan fedezhetjük fel a tavasz nyújtotta szépségeket.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

(0) Korhatár nélkül megtekinthető

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!