2016. Február

Február 6. szombat 10:00palacsintas_kiraly
Legkisebbek mozija: A palacsintás király  (0)

színes, magyar mesejáték, 103 perc, 1973

rendező: Katkics Ilona
író: Fésűs Éva
operatőr: Mestyán Tibor
zeneszerző : Tamássy Zdenko
szereplők: Greguss Zoltán, Balázsovits Lajos, Kaló Flórián, Harsányi Gábor, Rajz János, Detre Annamária, Ilona Gurnik, Kállay Ilona, Horkai János, Gelley Kornél, Schütz Ila, Horváth Gyula

Derelye, a gonosz szakács és bandája sorra dönti romba az országokat. Most éppen Dínom-dánom ország éléskamráját fosztják ki, de Éliás királyfi elhatározza, hogy véget vet a pazarlásnak, a tolvajlásnak. Segít neki Csöröge, a hűséges bolond. Kökényszemű Katica palacsintasütő képessége is jó szolgálatot tesz és a végén minden úgy lesz, mint a mesében.

A Palacsintás Király a magyar mesefilmek legkiválóbbjai közé tartozik. A remek mesét parádés szereposztás teszi feledhetetlenné.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 7. vasárnap 10:00brumi
Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom

zenés bábjáték

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Ez már a macik téli álma, vagy még a valóság? Ez rejtve marad. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből. A klasszikus bábjátékok egyik legkedvesebb meséje látványos bábokkal és fülbemászó gyermekdalokkal.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 13. szombat 10:00
Legkisebbek mozija: Három szabó legények (0)

színes, magyar mesejáték, 84 perc, 1982

rendező: Katkics Ilona
író: Babay József
forgatókönyvíró: Békés József
zeneszerző: Tamássy Zdenkó
operatőr: Szabados Tamás
díszlettervező: Gyarmathy Ágnes
jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes
szereplők: Pap Vera, Vajda László, Paudits Béla, Helyey László, Szilágyi István

“Ne azt nézzétek, hogy arany! Annál sokkal nagyobb kincset adtam néktek: az igazságot! Mert tudjátok meg: ha evvel a tűvel, cérnával megvarrtok egy ruhát, aki azt felveszi, csak a színtiszta igazságot tudja mondani! Nagyon becsüljétek meg, amit kaptatok! És egymást is. Mert külön-külön nem mentek semmire. Csak együtt van erejük! De az aztán annál hatalmasabb!”

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 14. vasárnap 10:00kippkopp_es_tipptopp
Nefelejcs Bábszínház
Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp és Tipptopp

Egy szép őszi napon Tipptopp, a gesztenyelány megérkezik az erdőbe. Szállást keresve megismerkedik a sünivel, lepkével, békával, madárral, végül találkozik Kippkoppal, a gesztenyefiúval…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Február 20. szombat 10:00az _erdo_kapitanya
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)

színes, magyar rajzfilm, 1990

rendező: Dargay Attila
író: Dargay Attila, Imre István,Nepp József
szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József, Mikó István, Horesnyi László

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 21. vasárnap 10:00nalatok_laknak
Kaláka együttes: Nálatok laknak-e állatok?

Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával: Nálatok laknak-e állatok?

Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes ezt a régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.

Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megismerhetik a Kaláka hangszereit is.

Zenészek:
Becze Gábor
Gryllus Dániel
Radványi Balázs

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 27. szombat 10:00suni
Legkisebbek mozija: Süni és barátai (0)

színes, magyar bábfilmsorozat, 1995

rendező: Osvát András, Szakály Mátyás
író: Csukás István
dramaturg: Gál Mihály
ötlet: Salusinszky Miklós, Svéd Pál, Szakály Mátyás
díszlettervező: Keresztes Dóra, Furlán Ildikó
zene: Kemény Gábor, Kocsák Tibor, Szakály László
operatőr: Körtési Béla H.S.C.
bábok: Furlán Ildikó, Aladinfilm
bábszínészek: Bartha Katalin, Kószás Barbara, S. Tóth Judit
szereplők: Für Anikó, Garas Dezső, Hernádi Judit, Rudolf Péter

Csukás István népszerű meséinek bábfilm változatában találkozhatunk a szelíd “Sünnel”, a bölcs és borzas “Borzzal”, a falánk “Röfivel” és a nagyszájú “Kakukkal”, akik igen jól megférnek egymás mellett erdei házukban.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 28. vasárnap 10:00kolompos_press_original
Kolompos: Furulyás Palkó

Dramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében. /A juhait elvesztő pásztor, vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása/

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.