2017. február

Február 4., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Farsangi meseválogatás  (0)

Mirr-Murr, a kandúr: Jelmezbál
A kockásfülű nyúl: A cirkusz
Mirr-Murr, a kandúr: Pintyőke cirkusz világszám
A kockásfülű nyúl: Kriszta az indián
Mirr-Murr, a kandúr: Az űr-macska
Frakk, a macskák réme: Macskabál
A kockásfülű nyúl: Kriszta és a jelmezbál
Mirr-Murr, a kandúr: A bűvös sapka

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 5., vasárnap 10.00belvarosi_3
Belvárosi betyárok: Fejforgató

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

A hazai gyerekközönség újdonsült kedvencei, a Belvárosi Betyárok műsora egy régóta fennálló hiányt pótolt a hazai színtéren, hiszen olyan koncepcióval és igénnyel született, miszerint a gyerekeknek is kijár az okos, zenei szórakozás. A játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalok átkalauzolják a kicsiket különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reggae.

Dalaik különlegessége, hogy egyszerre több irányba is működnek – a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt dalszövegek olyan rejtett tartalmat is  hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják. Első lemezük 2016 novemberében jelent meg a legnagyobb hazai kultúrkiadó, a Gryllus Kiadó gondozásában.

Váray László B. – ének, gitár, guitalele, mandolin, doromb
Valastyán Tamás – ütőhangszerek, cajon, ének

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 11., szombat 10.00BB2
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – 13 új mese   (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2011
rendező: Antonin Krizsanics

író, rajzoló: Bartos Erika • mesélő: Pogány Judit • producer: M. Tóth Géza • zeneszerző: Alma Együttes

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 12., vasárnap 10.00, 12.00foto_gryllus_vilmos_web_36
Gryllus Vilmos: Maszkabál

Kedves Vendégeink!

Az alábbiakban Gryllus Vilmos levelét tesszük közzé a február 12-i Maszkabál koncertekkel kapcsolatban:

“Kedves Jegytulajdonos Barátaim!

Sok szeretettel várlak Titeket – várom Önöket – egy rendhagyó Maszkabál koncertre vasárnap a Puskin moziba! Hogy mi lesz benne a rendhagyó? Az, hogy ezúttal a Maszkabál rajzfilmeket nem egy kis számítógép-képernyőn, hanem egy hatalmas mozivásznon láthatjátok majd. Én meg ott ülök a vászon előtt, hogy meséljek róluk, és közben muzsikáljak nektek a hangszereimen. Sajnos énekelni – egészségügyi okokból – ezúttal nem tudok Nektek, akárhogyan is szeretnék, de remélem, ti majd énekeltek helyettem is!”

Köszönjük megértésüket! Aki vissza szeretné váltani a jegyét, ma délutántól, az előadás kezdetéig természetesen megteheti – a helyszínen megváltottakat a Puskin mozi pénztárában váltjuk vissza, az interneten vásároltak árát pedig visszautaljuk. Utóbbi esetben kérjük, jelezzék lemondási igényüket a kucko@bpfilm.hu címen.

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig egyik nagy kedvencünket, Gryllus Vilmost látjuk vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel.
Bál, bál, maszkabál!
Minden jelmez készen áll,
szól a nóta, messze száll:
Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!
Tarka-barka sapka, sál,
málnaszörp és szalmaszál:
Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!
Julcsi, Panka, Pista, Pál
karja, lába táncra áll:
Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT


Február 18., szombat 10.00

Joy (voice of Amy Poehler) and Sadness (voice of Phyllis Smith) catch a ride on the Train of Thought in Disney•Pixar's "Inside Out." Directed by Pete Docter (“Monsters, Inc.,” “Up”), "Inside Out" opens in theaters nationwide June 19, 2015. ©2014 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
Legkisebbek mozija: Agymanók  (6)

színes, amerikai animációs film,  95 perc, 2015

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik – ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley elsőszámú és legfontosasbb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 19., vasárnap 10.00img_4222
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint
Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

 

AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!

 


Február 25., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Árgyílus királyfi és Tündér Ilona  (0)

színes, magyar bábfilm, 50 perc, 1984 

rendező: Hollós R. László
író: Malgot István
díszlettervező: Ambrus Imre
dramaturg: Békés József
zene: Tolcsvay László
bábok: Ambrus Imre

szereplők: Kovách Enikő, Nádasdi János, Gruber Hugó, Farkas Éva, Erdős István, Pataky Imre

Eltűnnek az aranyalmák a király kertjéből, mióta új királyné került a trónra. Mindenki elalszik, aki őrzi a fát, csak Árgyílus királyfi nem. Ő meglátja az almatolvajt, aki egy aranymadárnak varázsolt gyönyörű lány. Tündér Ilona és Árgyílus egymásba szeretnek, de a gonosz mostoha elválasztja őket. Sok bonyodalom után végül legyőzik a boszorkányt, és egymáséi lesznek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 26., vasárnap 10.00_dsc1964
Radványi Balázs és Varró Dani: Akinek a kedve dalos

Varró Dániel József Attila-díjas költő gyermekműsorairól az mondható el, hogy mesélőssé, játékossá, s a gyerekeket is bevonva, színházivá növi ki magát az, ahogyan verseit elmondja, felolvassa, vagy inkább azt mondhatnánk, átadja. Ehhez a Puskin mozi atmoszférája a nagy függönnyel, előtte a pódiummal, a 225 fős nézőtér ihletett környezetet teremt. Az előadás kellékei közt előkelő helyet foglalnak el a hangszerek. Varró Dániel „mozi-színházának” zenei partnere Radványi Balázs a Kaláka együttesből ismert Kossuth-díjas dalnok, aki a Varró Dániel versek megzenésítései mellett, más mai költők, valamint klasszikusok gyermekeknek szóló verseiből nyújt zenei aláfestést, kiegészítést.

Előadók:
Radványi Balázs
Varró Dániel

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.