2019. Március

Március 2., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: VUK  (0)
színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981

rendező: Dargay Attila
író: Fekete István
szereplők: Pogány Judit, Gyabronka József, Csákányi László, Bitskey Tibor, Földi Teri, Szabó Gyula, Szabó Sándor

A rókacsaládban gyermekáldás van. Mind életrevaló, de egy kü-lönösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 3., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija:
Kókusz Kokó, a kis sárkány  (6)
színes, német-francia animációs film, 83 perc, 2014

rendező:
Hubert Weiland, Nina Wels

Kókusz Kokó egy kis tűzokádó sárkány, aki nap mint nap újabb és újabb kalandokba keveredik. A Sárkányok szigetén a tűzokádó sárkányok mellett, felfaló sárkányok is élnek, akik határtalan falánkságukról ismertek. A mulatságos izgalmakban általában Kokóval tart két barátja is: Matilda, a süni és Oszkár, a másik kissárkány.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 9., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli  (0)
színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 10., vasárnap 10.00
Kaláka: Nálatok laknak-e állatok

Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával: Nálatok laknak-e állatok?

Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes e régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.
Kányádi Sándor, Weöres Sándor,Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty
és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megismerhetik a Kaláka hangszereit is!

Zenészek:
Becze Gábor,
Gryllus Dániel,
Radványi Balázs

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 16., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Hihetetlen történet az óriáskörtéről  (6)
színes, dán animációs film, 80 perc, 2017

Rendező: 
Jorgen Lerdam , Philip Einstein Lipski

 

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 17., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)
színes, magyar rajzfilm, 1990   

rendező: Dargay Attila • író: Dargay Attila, Imre István, Nepp József
szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József,
Mikó István, Horesnyi László

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 23., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske  (6)

színes, ausztrál-német animációs film, 89 perc, 2014   

rendező: Simon Pickard, Alexs Stadermann író: Fin Edquist, Marcus Sauermann

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 24., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Vitéz László

bábelőadás

„Szervusztok, pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz.   A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Szereplők: Vitéz László, Ördög I., Ördög II., Király, Királylány, Udvarmester

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 30., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Süsü, a sárkány kalandjai  (0)

színes, magyar bábfilmsorozat, 110 perc, 1977

rendező: Szabó Attila
író: Csukás István
szereplők: Bodrogi Gyula, Kaló Flórián, Sztankay István, Hűvösvölgyi Ildikó, Meixler Ildikó, Csákányi László

„Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad…” – mondja Süsü a jólelkű sárkánykölyök, akit kitagad és világgá kerget a gonosz három-fejű apja. Ám egyetlen bűne csak az volt, hogy influenzás ellenségét nem ölte és nyúzta meg, nem törte porrá csontjait, hanem ápolta és meggyógyította. A jószívű sárkány vándorlása során emberföldre téved. Rémülten tapasztalja, hogy mindenki menekül előle. Félnek, reszketnek tőle kivéve a jó királyfit, akivel barátságot köt.

  1. Süsü, a sárkány
  2. Sárkányellátó Vállalat
  3. Süsü, a rettentő

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 31., vasárnap 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház:
Kippkopp a fűben

 

A hó elolvadt, kisütött a nap, a virágok illatoznak: itt a tavasz! Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és elindul felfedezni a tavaszi erdőt, mezőt. Játszótársat keres magának: találkozik tücsökkel, szarvasbogárral, hangyákkal, vakonddal és sok más állattal is. A mese végére megtudhatjuk, ki lesz végül a barátja.

 

 

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 

 


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!