2019. November

November 2., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – 13 mese  (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2010

rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza
író, rajzoló: Bartos Erika • mesélő: Pogány Judit

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. A kis katica egy bájos, óvatos, félénk kislány, tele jó szándékkal, segítőkészséggel. Mindig megfontolt, felelősségteljes, megbízható. Bogyó, kis csiga, egy nagyon eleven, kíváncsi, vidám figura, kicsattanó jókedvvel, hatalmas lélekkel, telis-tele energiával. Bátor, de roppant érzékeny és szeretetreméltó.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 3., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház:
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék – Az alma

Bábszínpadra alkalmazta: Erdélyi Erika
Zene: Szula Miklós
Bábok: Tóth Zsuzsa

“Késő őszre járt az idő. A fákról már réges-régen lehullottak a levelek, egyedül csak a vadalmafa legtetején árválkodott egyetlen alma.
Nyúl futott át az erdőn, és meglátta az almát. Hogyan lehetne megszerezni? Nagyon magasan van – nem tud odáig felugrani.
– Kárr – kár! Körülnéz a Nyúl, és meglátja, hogy a szomszédos fenyőfán ott üldögél a Varjú, és jóízűen nevet rajta.”

S hogy kié lesz az alma? Minden kiderül a mese végén.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 9., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Hihetetlen történet az óriáskörtéről  (6)
színes, dán animációs film, 80 perc, 2017

Rendező:  Jorgen Lerdam , Philip Einstein Lipski
 

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 10., vasárnap 10:00kolompos_press_original

Kolompos Együttes: Én elmentem a vásárba

Az ősz kedves játékait, régi muzsikáit, dalait hallgathatjuk és nézhetjük a Kolompos együttes műsorán. Előkerülnek a hajdani falusi hangszerek, brummog a medve-bőgő, ugat a kutya-brácsa, nyávog a macska-hegedű, cincog az egér-tambura. Az őszi szüretek után indulunk a vásárba, és énekeljük, hogy: “Én elmentem a vásárba félpénzzel…”

Barna György: hegedű, gitár
Nagy Zoltán: tambura , mese
Szántai Levente: harmonika, játék
Timár Sándor: brácsa
Végh Gábor: nagybőgő

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 16., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)
színes, magyar rajzfilm, 1990   

rendező: Dargay Attila • író: Dargay Attila, Imre István, Nepp József
szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József,
Mikó István, Horesnyi László

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 17., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! 
bábelőadás

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi  szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


November 23., szombat 10.00
Legkisebbek mozija : Boszi seprűnyélen; Bot Benő  (6)

Boszi seprűnyélen
színes, angol animációs film, 25 perc, 2012

Süvölt a szél, közeledik a vihar, a boszi mégis útnak indul seprűjén. De jaj, a szél hol a kalapját, hol a masniját sodorja le! Még szerencse, hogy mindig akad egy segítőkész állat, aki megkeresi az elveszett holmit, és cserébe csak annyit kér: hadd üljön fel ő is a seprűnyélre. Vajon lesz elég hely mindegyiküknek?

Bot Benő
színes, angol animációs film, 27 perc, 2015

Bot Benő egy bot-apuka vicces és megható története: szegény Bot Benő csak futni indult, de folyton bajba keveredik: hol egy kutyának dobálják, hol zászlórúdnak használják homokvárhoz, hol meg pecabotnak. Senki nem érti, hogy ő nem egy egyszerű bot, hanem Bot Benő, komoly háromgyerekes családfő, akinek haza kell jutnia.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 24., vasárnap 10:00gryllus_vilmos-02 
November 24., vasárnap 12:00
Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

„Nótás Mikulás, flótás, pikulás,
jön a sok jóval, hegedűszóval.
Csellón muzsikál, csizmám tele már,
mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”

Előadó: Gryllus Vilmos
Fotó: Őry Dániel

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 30., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: VUK  (0)
színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981

rendező: Dargay Attila
író: Fekete István
szereplők: Pogány Judit, Gyabronka József, Csákányi László, Bitskey Tibor, Földi Teri, Szabó Gyula, Szabó Sándor

A rókacsaládban gyermekáldás van. Mind életrevaló, de egy kü-lönösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!