2019. Október

Október 5., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mirjam kalandjai  (0)

színes, észt bábanimációs sorozat, 46 perc, 2019  

Észtország egyik legnagyobb és legrégebbi bábanimációs stúdiója, a Nukufilm stúdió népszerű Mirjam-sorozatának kisfilmjei jelennek meg a nagyvásznon. Az 5-6 perces, dialógus nélküli bájos bábanimációk Mirjam és kisöccse kalandjairól nemcsak a gyerekek, hanem szüleik számára is szórakoztatóak.

A filmek dialógus nélküliek.

Program:
– Mirjam és a vízözön
– Mirjam tyúkocskájának álma
– Mirjam zöld pöttyei
– Mirjam és a fészek
– Mirjam és a konyhai robotgép
– Mirjam és a törött kép
– Mirjam sárkánya
– Mirjam a tóparton
– Mirjam kóbor kutyája

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 6., vasárnap 10.00
Kaláka: Három székláb

Őket aztán senkinek se kell bemutatni! A kultikus zenekar gyereklemezeinek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, és a gyerekek részletesebben megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit is!

Zenészek:
Becze Gábor
Gryllus Dániel
Radványi Balázs

Fotó: Raffay Zsófi

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 12., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy év Hoppifalván  (0)

színes, magyar animációs film, 71 perc, 2017  

Rendező: Rófusz Ferenc
Forgatókönyvíró: Gimesi Dóra

Van valahol a világ kellős közepén egy csendes kis völgy. A völgyben egy tó, a tó partján egy picike falu. Annyira apró, hogy szabad szemmel nem is lehet látni. Sőt, még szemüveggel, nagyítóval és műholdas távcsővel se. Mégis belefér az egész kerek világ. A települést Hoppifalvának hívják, ugyanis itt élnek és dolgoznak a hoppik. Sürögnek-forognak, faragnak-festenek, táncolnak, viccelnek, lakomáznak, ünnepelnek. Hétfőtől vasárnapig, vasárnaptól hétfőig, meg vissza. Azt mondod, ez nem is munka? Dehogynem! A hoppiknak ugyanis az a dolga, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világon. Ez a film a Hoppik életének egy teljes évét mutataja be.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 13., vasárnap 10.00
Október 13., vasárnap 11.30
Marék  Veronika – Erdélyi Erika

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és Tipptopp

Egy szép őszi napon Tipptopp, a gesztenyelány megérkezik az erdőbe. Szállást keresve megismerkedik a sünivel, lepkével, békával, madárral, végül találkozik Kippkoppal, a gesztenyefiúval…

 

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Október 19., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli  (0)

 színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 20., vasárnap 10.00
Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bumm Bumm Bumm – triókoncert

Az év hazai gyermekalbuma’ kategóriában, kétszeres Fonogram- díjas ‘Farkasházi Réka és a Tintanyúl’ zenekar hazai kortárs költők megzenésített versei mellett saját szövegeit és dalait is előadja, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről,összetartozásról szólnak. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson.

Előadók:

Farkasházi Réka – ének
Csiszár Ferenc – gitár, ének
Kálmán Tamás – gitár, ének

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 26., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lengemesék  (0)

színes, magyar rajzfilm, 2017, 64 perc

A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit
Animációs rendező: Pálfi Zsolt

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei.
A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul
a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 27., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Erdei történet
zenés bábjáték

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”.
A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. A gyermekeket is megmozgató, kedves bábelőadás sikerét a remek bábokon túl, a könnyen énekelhető Nyuszi kapitány című gyermekdal is színesíti.

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának “zenélő szerkezetét”. Találkoznak Brekegivel, a békával, Varjú bácsival és a Vadmacskával is, aki első pillanatban, úgy tűnik, akadályozza őket tervük végrehajtásában, de a végén mégis minden jóra fordul.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!