2020. Április

Április 4., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vackor az első bében  (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 1985

rendező: Cseh András
író: Kormos István
forgatókönyvíró: Cseh András
operatőr: Radványi Zsuzsa és Cseh András
vágó: Hap Magda
mesélő: Márkus László

Kormos István Vackor-meséit nem kell bemutatni. Gyermekeink számára az óvodai és iskolai kalandok éppúgy frissek, mint nekünk felnőtteknek voltak évtizedekkel korábban. A piszén pisze kölyökmackó kedvelt rigmusa: „Hóha, hó, fára mászni volna jó!” – néha ma is eszünkbe jut, ha fára mászásról van szó, pedig lehet, hogy évekkel ezelőtt hallottuk, talán egy téli estén.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 5., vasárnap 10.00
Kolompos Együttes: Tavaszköszöntő koncert

Az emberek megelégelték a telet, a szabadba vágynak, várják a mindent megújító tavaszt.  Naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeznek siettetni a természet újjászületését.  (Tavaszköszöntő dalok, Gergely-járás, naphívogató, esőcsalogató dalok, Kiszézés, Zöldág-járás.)

Előadók:
Szántai Levente – harmonika, játék, Nagy Zoltán – tambura, mese
Végh Gábor – nagybőgő, Timár Sándor – brácsa, Barna György – hegedű, gitár

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 11., szombat 10.00tunderlala_kk
Legkisebbek mozija: Tündér Lala  (0)

színes, magyar mesejáték, 81 perc, 1981

rendező: Katkics Ilona
író: Szabó Magda
forgatókönyvíró: Békés József
zeneszerző: Wolf Péter
operatőr: Bónis Gyula
szereplők: Mészáros Marci, Ernyey Béla, Benkő Gyula, Sárosi Gábor, Irina Alfjorova, Gelley Kornél, Tyll Attila, Bálint András

Tündérországban mostanában egyre furcsább dolgok történnek, s mögöttük minden esetben Irisz királynő kisfia, Lala áll. Most például ismét eltűnt, s ráadásul elvitte a királynő konvertorát, mellyel tetszés szerint átalakíthatja magát bármiféle élőlénnyé. És ez még a kisebbik baj, de magával vitte Irisz jogarát is, márpedig anélkül nem jelenhet meg a királynő a hamarosan kezdődő államtanácson. Aterpater varázsló megvizsgálja Lalát és kiderül: emberszíve van, amiatt viselkedik olyan furcsán. S aki nem egészen tündér, azt száműzni kell Tündérországból.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 12., szombat 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház:
Boribon kirándul

 

bábelőadás

 

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

 

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 

 


Április 18., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli  (0)

 színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 19., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé


bábelőadás

 

író: Bálint Ágnes, bábtervező: Bródy Vera
előadók: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor
megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele
akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő
Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán,
s kiderül, hogy a testvéri szeretet segítségével minden nehézség legyőzhető!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 25., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak  (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2014    

rendező: Krizsanics Antonin, M. Tóth Géza
író, rajzoló: Bartos Erika
mesélő: Pogány Judit
zene: Alma Együttes
producer: M. Tóth Géza

A kisgyermek korú közönséget megcélzó animációs sorozat Bartos Erika könyvei alapján készült. A két főszereplő, Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány,elválaszthatatlan barátok. Sok kedves kalandon keresztül közösen fedezik fel az őket körülvevő világ jelenségeit, eseményeit, tárgyait. A történetek mind az óvodás korosztály mindennapjaival foglalkoznak,
a szereplők közössége az óvodai gyerekközösséget mintázza. Tanulságos, kerek történetek, amelyek szeretni tanítanak, segítőkészségre, jószívűségre nevelnek. Egyszerű képi és nyelvi megoldások, melyek az egészen kicsi gyermekek számára is érthetőek, értelmezhetőek.

A Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak, az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Április 26 ., vasárnap 10.00, 12.00
Gryllus Vilmos: A természetről

A Kuckó egyik leghűségesebb vendége, közönségünk egyik nagy kedvence: zseniális zenész, közvetlen, barátságos, csupaszív előadóművész. Most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról,
a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről,
a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!