2020. Január

Január 4., szombat 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház: Boribon autókázik

bábelőadás

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Január 5., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 11., szombat 10.00
Fabula Bábszínház
Bálint Ágnes: Mazsola

zenés bábjáték

író: Bálint Ágnes
bábtervező: Bródy Vera
előadók: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg Fabuláék  bábszínpadán. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy  sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 12., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Lengemesék  (0)

színes, magyar rajzfilm, 2017, 64 perc

A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit
Animációs rendező: Pálfi Zsolt

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 18., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mi újság, Kuflik?

színes, magyar rajzfilmsorozat, 77 perc, 2019

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.

A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 19., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Erdei történet

zenés bábjáték

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”.
A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. A gyermekeket is megmozgató, kedves bábelőadás sikerét a remek bábokon túl, a könnyen énekelhető Nyuszi kapitány című gyermekdal is színesíti.

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának “zenélő szerkezetét”. Találkoznak Brekegivel, a békával, Varjú bácsival és a Vadmacskával is, aki első pillanatban, úgy tűnik, akadályozza őket tervük végrehajtásában, de a végén mégis minden jóra fordul.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 25., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren  (0)

színes, magyar rajzfilm, 2018 

A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatják be a mesék. A Tavasz-nyár filmhez hasonlóan a történet főszereplője most is Füttyös Vilkó, egy vagány, bátor, jó szívű lengefiú, aki alig várja, hogy végre őrző lehessen. Őrzővé azonban csak azt az ifjoncot avatják, akinek zöld haja bebarnult, és olyan színű lett, mint a nádbuga. Ám Vilkó hiába agyafúrt ezermester, hiába van tele ötletekkel, hiába vállalkozik a legőrültebb cselekedetekre is, ha zöld haja egyáltalán nem akar bebarnulni. Addig viszont, a törvények értelmében nem ülhet rigóhátra, nem kaphat fegyvert és nem vehet részt az őrzők munkájában. A film kedves, fordulatos, humoros fordulatain jól szórakoznak felnőttek és gyerekek egyaránt. Miközben izgulnak és nevetnek Vilkó kalandjain,  megismerik a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat, és olyan komoly kérdésekről is szó esik, mint becsület, felelősségvállalás,  segítségnyújtás és tolerancia.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Január 26., vasárnap 10.00, 12.00
Gryllus Vilmos: Maszkabál

koncert

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig egyik nagy kedvencünket, Gryllus Vilmost látjuk vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel.

Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll,
szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!Tarka-barka sapka, sál,
málnaszörp és szalmaszál: Áll a bál, áll a bál,
áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál! Julcsi, Panka, Pista, Pál
karja, lába táncra áll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!