2020. November

November 1., vasárnap 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház:
Boribon kirándul

 

bábelőadás

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 7., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi  (0)
színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1979

Rendező: Dargay Attila

 

Örökifjú és szép mese szegényekről és gazdagokról, Fazekas Mihály klasszikusának alapján. Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza. Dargay Attila első nagyjátékfilmjét 1977-ben mutatták be. A figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, az alkotásban Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás zenéje csendül fel.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 8. vasárnap 10:00
Kolompos: Egyszer egy királyfi

koncert

Az “Egyszer egy királyfi mit gondolt magában…” ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel, sok humorral és erkölcsi tanulsággal: a szeretet és a hűség többet ér, mint a pénz és a hatalom.
Magyar népzene és tánc (nem csak) gyerekeknek sok mókával fűszerezve.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 14., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 15., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Erdei történet
bábelőadás

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”.
A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. A gyermekeket is megmozgató, kedves bábelőadás sikerét a remek bábokon túl, a könnyen énekelhető Nyuszi kapitány című gyermekdal is színesíti.

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának “zenélő szerkezetét”. Találkoznak Brekegivel, a békával, Varjú bácsival és a Vadmacskával is, aki első pillanatban, úgy tűnik, akadályozza őket tervük végrehajtásában, de a végén mégis minden jóra fordul.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 21., szombat 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és Tipptopp

bábelőadás

Egy szép őszi napon Tipptopp, a gesztenyelány megérkezik az erdőbe. Szállást keresve megismerkedik a sünivel, lepkével, békával, madárral, végül találkozik Kippkoppal, a gesztenyefiúval…

 

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 22., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Vili a veréb
színes, magyar rajzfilm, 79 perc, 1989

Rendező: Gémes József

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 28., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Állatok és csodák – mesefilmek a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál válogatásában

színes, magyar, francia, német, cseh, osztrák, amerikai animációs rövidfilmek 71 perc, 2014-19

Csodás rajzfilm különlegességek a világ minden tájáról 4-6 éveseknek a Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál válogatásában! Tíz rövid mesefilm, amelyben a legkisebbek kedves történeteken keresztül ismerkedhetnek meg az erdő állatainak kórusával,vagy egy hallal, aki fél a sötétben, de tanulhatnak az emberi test csodáiról és megismerkedhetnek egy édes mackó családdal is. A rajzfilmek humorral beszélnek a gyerek álmairól, vágyairól, félelmeiről, vagy épp az állatok világáról. Persze találkozhatnak magyar kedvenceikkel is, így Kipp-Kopp-pal ebben a közel egyórás összeállításban. A Cinemira elkötelezett híve a minőségi gyerekfilmek terjesztésének, így az összeállítás amellett, hogy szórakoztató, megismerhetik magukat és környezetüket a kisgyerekek.

● Maestro, 2 perc
● Kippkopp a hóban, 7 perc
● Horgászhal, 3.5 perc
● Az emberi test, 3 perc
● Mackós, 1.5 perc
● Síugrók, 4 perc
● Szia, cica!, 7.5 perc
● Az utolsó Yeti, 6 perc
● Fészek, 4.5 perc
● Álomfogó, 4.5perc

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 29., vasárnap 10.00
Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

koncert

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

„Nótás Mikulás, flótás, pikulás,
jön a sok jóval, hegedűszóval.
Csellón muzsikál, csizmám tele már,
mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”

Előadó: Gryllus Vilmos
Fotó: Őry Dániel

 JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!