2020. Október

Október 3., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Macskássy-klasszikusok
színes, magyar rajzfilmek, 67 perc, 1951-58

Rendező: Macskássy Gyula

 

A magyar rajzfilm atyjának leghíresebb, máig varázslatos remekművei egy csokorban.

● Két bors ökröcske, 27 perc
● Egér és oroszlán, 10 perc
● Kiskakas gyémánt félkrajcárja, 15 perc
● A telhetetlen méhecske, 15 perc

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 4., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház: Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék – Miau
bábelőadás

 

 

Nemzedékek olvasták, nézegették, szerették Vlagyimir Szutyejev kedves, tanulságos meséit. Ma is sok kisgyerek kedvence a süni, a kispipi, a cica, vagy éppen a kutyus. Legújabb, zenés bábelőadásunk a békésen szunyókáló kutyusról szól, akit legszebb álmából ébreszt fel valaki: Miau!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Október 10., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Boxi, a kincs nyomában
színes, magyar animációs film, 61 perc, 2019

 

Rajta! Papír-hőseinkkel tartva, lássuk, mennyi móka és izgalom lesz a társuk az út során, melynek kezdetén az asztalon elterülő város egén átröppen egy papírrepülő. Boxi és Kartomi elkapja, (még szép!) és kihajtva látják a belsejébe rajzolt ábrát, ami egy térkép, és ott a kincs helye! Nincs mese, itt az alkalom, meg kell találni! Kanyargós út vezet át az asztalon, de történhet akármi, kalandok sora, nincs akadály hőseink előtt, csak a sűrűn benőtt erdő, a nyüzsgő város, ügyetlen kerékpáros, korán kelő járókelő, asztalon túli lények és még sokan mások, akik szereplői e mesének.”

A vetítésen a gyerekeket meglepetéssel várjuk!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 11., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli
színes, angol animációs film, 86 perc, 2019

Rendező: Richard Phelan, Will Becher

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 17., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lotte és az eltűnt sárkányok
színes, lett-észt animációs film, 78 perc, 2019

Rendező: Heiki Ernits, Janno Põldma

Lotténak, a minden lében kanál kutyalánynak kishúga születik. Barkácsfalvára tudósok érkeznek: Karl, a mosómedve, és Viktor, a hal egy nagy népdalgyűjtő verseny résztvevőiként a világ legősibb állatfaja, a legendás tűzfújó sárkányok után kutatnak. A verseny fődíját ugyanis az nyeri, akinek sikerül felvennie a sárkányok énekét. Lotte és Roosi csatlakoznak az expedícióhoz, és ezzel hihetetlen kalandok sora veszi kezdetét.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 18., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! 
bábelőadás

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi  szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 24., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)
színes, magyar rajzfilm, 1990   


Rendező: Dargay Attila 

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 25., vasárnap 10.00
Kaláka: Volt egy fakatona…
koncert

 

 

Őket aztán senkinek se kell bemutatni! A kultikus zenekar gyereklemezeinek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, és a gyerekek részletesebben megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit is!

Zenészek:
Becze Gábor,
Gryllus Dániel,
Radványi Balázs

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 31., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mi újság, Kuflik?

színes, magyar rajzfilmsorozat, 77 perc, 2019

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.

A Mi újság, kuflik? igazi családi mozi, ami a kisebbeknek, a kicsit nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is kiváló szórakozást ígér!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!