2020. Szeptember

Szeptember 12., szombat 10.00
Nefelejcs Bábszínház:
Marék Veronika – Erdélyi Erika:
Boribon cicája


bábelőadás

Boribon és Annipanni egy éhes cicát találnak a hazafelé úton. Nagy az öröm, amikor kiderül: kiscica Boribonnal marad. De vajon mi legyen a neve? Előadásunk Marék Veronika Jó éjszakát Annipanni és Boribon cicája című mesekönyvei alapján készült.

A dalok szövegének nagy részét is Veronika írta, s Erdélyi D. Barnabás hangszerelte.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT. 


Szeptember 13., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
színes, magyar rajzfilmsorozat, 72 perc, 2020

Rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 19., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Masha és a medve: Masha dalai
színes, orosz animációs film, 88 perc, 2020

Rendező: Oleg Kuzovkov, Dmitrij Lovejko, Marina Ratina, Maria Demina, Sergey Martynov

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra. Medve erdei kunyhójában megelevenedik a napsütötte Olaszország, eljönnek a brémai muzsikusok, Robin Hood és a Vadnyugat farkasai, beszökik a párizsi stílus, a varázslatos India, a szenvedélyes spanyol gitárzene vagy éppen beköszönt a kínai Újév, és a legnagyobb hidegben melengetnek a mexikói ritmusok.

A Masha és a Medve világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő orosz rajzfilmsorozat. Első epizódja 2009-ben jelent meg, azóta 25 nyelvre lefordították és több mint 100 országba jutott el. A Masha és a Medve: Masha dalai az animációs sorozat legújabb, zenés, egészestés epizódfüzére.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 20 ., vasárnap 10.00
Gryllus Vilmos: Természetes dalok

A Kuckó egyik leghűségesebb vendége, közönségünk egyik nagy kedvence: zseniális zenész, közvetlen, barátságos, csupaszív előadóművész. Most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról,
a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről,
a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.

Előadó: Gryllus Vilmos

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

 


Szeptember 26., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Szaffi
színes, magyar rajzfilm, 76 perc, 1984

Rendező: Dargay Attila

A filmet gyártó legendás Pannónia Filmstúdiót a magyar animáció aranykorában a világ öt legjobb rajzfilmstúdiója között tartották számon. A Pannónia küldetésének tekintette, hogy az ifjúságnak szóló magyar irodalom remekműveit animálja. Az első egész estés magyar rajzfilm Jankovics Marcell János vitéze volt 1973-ban, amit olyan alkotások követtek, mint Dargay Attila nagy sikerű Lúdas Matyija vagy Gémes József Toldi-adaptációja, a festői ihletettségű Daliás idők.

Ebbe a sorba tartozik a Jókai Mór A cigánybáró című kisregényéből készült, 1984-ben bemutatott Szaffi is, amely máig az egyetlen Jókai-műből forgatott animációs film. Rendezője a magyar rajzfilmművészet legendás alakja, Dargay Attila, akinek a Lúdas Matyi, a Vuk és a Szaffi mellett olyan szintén felejthetetlen alkotások fűződnek a nevéhez, mint Az erdő kapitánya, a Gusztáv-sorozat, a Pom Pom meséi vagy A nagy ho-ho-horgász.

Akinek esetleg kimaradt volna a film, a Szaffi egy cigány–török „macskalány” kalandos és romantikus története a Dargayra jellemző emberi állatfigurákkal és vicces párbeszédekkel. A film generációk számára jelentett alapvető filmélményt, több mint három évtized elteltével pedig a legifjabb nemzedékek tetszését is elnyerheti.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 27., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé


bábelőadás

 

író: Bálint Ágnes, bábtervező: Bródy Vera
előadók: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor
megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele
akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő
Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán,
s kiderül, hogy a testvéri szeretet segítségével minden nehézség legyőzhető!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!