2021. November

November 6., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Ősember – Kicsi az ős, de hős!

színes, angol-francia családi animációs film, 90 perc, 2018

Rendező: Nick Park

A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre.

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni… Egy feledhetetlen egész estés kaland a négyszeres Oscar-díjas rendezőtől, Nick Parktól.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 7., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli

színes, angol animációs film, 86 perc, 2019

Rendező: Richard Phelan, Will Becher

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 13., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

színes, magyar rajzfilmsorozat, 72 perc, 2020

Rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 14., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom

zenés bábjáték

A történet helyszíne egy medvebarlang.
A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Ez már a macik téli álma, vagy még a valóság? Ez rejtve marad. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből. A klasszikus bábjátékok egyik legkedvesebb meséje látványos bábokkal és fülbemászó gyermekdalokkal.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 20., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)

színes, magyar rajzfilm, 1990   

Rendező: Dargay Attila 

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 21., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház: A süni és a kislány

bábelőadás

Szúrós, mogorva, undok – mindenki ezt gondolja a süniről, míg egy szép téli napon egy szánkózós kislány rátalál búvóhelyére. Attól a naptól kezdve már nem tud nyugodt téli álmot álmodni a kis sündisznó…Mese arról, hogy csak az ismer bennünket, aki nem csak kívülről lát, hanem belülről is. Legalább egy kicsit.

Orosz népmese nyomán.

Zene: Erdélyi D. Barnabás

Kislány és süni Tóth Zsuzsa műhelyéből érkeztek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 27., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vili a veréb

színes, magyar rajzfilm, 79 perc, 1989

Rendező: Gémes József

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


November 28., vasárnap 10.00
Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

koncert

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

„Nótás Mikulás, flótás, pikulás,
jön a sok jóval, hegedűszóval.
Csellón muzsikál, csizmám tele már,
mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”

Előadó: Gryllus Vilmos
Fotó: Őry Dániel

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!