2022. október

Október 1., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi  (0)

színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1979

Rendező: Dargay Attila

Örökifjú és szép mese szegényekről és gazdagokról, Fazekas Mihály klasszikusának alapján. Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza. Dargay Attila első nagyjátékfilmjét 1977-ben mutatták be. A figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, az alkotásban Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás zenéje csendül fel.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 2., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni!

bábelőadás

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi  szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 8., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 9., vasárnap 10.00, 12.00
Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott:

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…”

Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.

Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!

Előadó: Gryllus Vilmos

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 15., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Az egér legjobb barátja (6)

színes, cseh-francia animációs kalandfilm, 80 perc, 2021 

Rendező: Jan Bubenicek, Denisa Grimmová

Az állatok között akadnak olyan példányok, amelyek a történelem során folyton ellenségként tekintettek egymásra, ilyen például a róka és a kis egér esete. Egy szerencsétlen baleset folytán mindkét állat a mennyországban találja magát, ahol legjobb barátok lesznek. Megbeszélik, hogy ez a szoros barátság akkor is tartani fog, ha visszatérnek a Földre. Igen ám, de nem sejtik hogy ellenkező testben térnek vissza az élők közé, a róka egérként, az egér ravaszdi rókaként. Vajon így is kitart a barátságuk?

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 16., vasárnap 10.00
Pagony-Füge Produkció – Marék Veronika: Boribon és a 7 lufi

meseelőadás

Szereplők: Rezes Judit és Szabó Győző

Zenei munkatárs: Szabó Mihály Simon

Egy esős napon Boribon hét színes lufit kap Annipannitól: pirosat, narancsot, sárgát, zöldet, világos- és sötétkéket, no meg egy lilát. Marék Veronika szeleburdi kis mackóját hatvan éve imádják a picik szerte a világon. A kicsattanó öröm, a kontrollálhatatlan düh és egy tál meleg pogácsa épp olyan velejárója a Boribon meséknek, mint a pici gyerekek életének. A 7 lufi a veszteség első megtapasztalásáról és a végtelen boldogságról szól, amit Rezes Judit és Szabó Győző nagyobbik fiuk közreműködésével állítottak színpadra.

Az előadás időtartama: kb. 35 perc

Az előadást 1 éves kortól ajánljuk.

Fotó: Szokodi Bea

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 22., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Lengemesék  (0)

színes, magyar rajzfilm, 2017, 64 perc

A forgatókönyvet azonos című meséje alapján írta: Berg Judit
Animációs rendező: Pálfi Zsolt

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 23., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Mágikus állatok iskolája

színes, német-osztrák családi film, 2021, 93 perc

Rendező: Gregor Schnitzler
Szereplők:
Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idának különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni. Ő és Benni – a fiú, akiről osztálytársai tudomást sem akarnak venni – az elsők az osztályban, akik mágikus állatokat kapnak.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 23., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak  (0)
színes, magyar rajzfilmsorozat, 2014    

rendező: Krizsanics Antonin, M. Tóth Géza
író, rajzoló: Bartos Erika
mesélő: Pogány Judit
zene: Alma Együttes
producer: M. Tóth Géza

A kisgyermek korú közönséget megcélzó animációs sorozat
Bartos Erika könyvei alapján készült.
A két főszereplő, Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány,
elválaszthatatlan barátok. Sok kedves kalandon keresztül
közösen fedezik fel az őket körülvevő világ jelenségeit, eseményeit, tárgyait.
A történetek mind az óvodás korosztály mindennapjaival foglalkoznak,
a szereplők közössége az óvodai gyerekközösséget mintázza. Tanulságos,
kerek történetek, amelyek szeretni tanítanak, segítőkészségre,
jószívűségre nevelnek. Egyszerű képi és nyelvi megoldások,
melyek az egészen kicsi gyermekek számára is érthetőek, értelmezhetőek.

A Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak, az előző két szériához hasonlóan,
13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről.
A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is:
a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Október 29., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

színes, magyar rajzfilmsorozat, 72 perc, 2020

Rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!