2022. szeptember

Szeptember 10., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film  (6)

színes, amerikai-kanadai animációs film, 88 perc, 2021

Rendező: Cal Brunker

A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 11., vasárnap 10.00 
Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli  (0)

 színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 11., vasárnap 10:00song_hires_5
Legkisebbek mozija: A tenger dala (6)

színes, magyarul beszélő, dán-belga-luxemburgi-francia-ír animációs film, 93 perc, 2014

rendező: Tomm Moore
forgatókönyvíró: William Collins
zeneszerző: Bruno Coulais
producer: Claus Toksvig Kjaer Paul Young

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ről, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 17., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vili a veréb (0)
színes, magyar rajzfilm, 79 perc, 1989

Rendező: Gémes József

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 18., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: A kis kedvencek titkos élete (6)
színes, amerikai animációs film, 86 perc, 2016

Rendező: Yarrow Cheney,Chris Renaud

 

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 24., szombat 10.00
Marék  Veronika – Erdélyi Erika
Nefelejcs Bábszínház: Boribon autózik

bábelőadás

Annipanninak rengeteg tennivalója akad, ráadásul még alma sincsen otthon, amiből finom almáspitét lehetne sütni. Így Boribon almáért indul kis piros autójával…

Marék Veronika Annipanni, mesélj nekem! és Boribon autózik című mesekönyvei alapján készült vidám zenés bábelőadás.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Szeptember 25., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Szaffi

színes, magyar rajzfilm, 76 perc, 1984

Rendező: Dargay Attila

A filmet gyártó legendás Pannónia Filmstúdiót a magyar animáció aranykorában a világ öt legjobb rajzfilmstúdiója között tartották számon. A Pannónia küldetésének tekintette, hogy az ifjúságnak szóló magyar irodalom remekműveit animálja. Az első egész estés magyar rajzfilm Jankovics Marcell János vitéze volt 1973-ban, amit olyan alkotások követtek, mint Dargay Attila nagy sikerű Lúdas Matyija vagy Gémes József Toldi-adaptációja, a festői ihletettségű Daliás idők.

Ebbe a sorba tartozik a Jókai Mór A cigánybáró című kisregényéből készült, 1984-ben bemutatott Szaffi is, amely máig az egyetlen Jókai-műből forgatott animációs film. Rendezője a magyar rajzfilmművészet legendás alakja, Dargay Attila, akinek a Lúdas Matyi, a Vuk és a Szaffi mellett olyan szintén felejthetetlen alkotások fűződnek a nevéhez, mint Az erdő kapitánya, a Gusztáv-sorozat, a Pom Pom meséi vagy A nagy ho-ho-horgász.

Akinek esetleg kimaradt volna a film, a Szaffi egy cigány–török „macskalány” kalandos és romantikus története a Dargayra jellemző emberi állatfigurákkal és vicces párbeszédekkel. A film generációk számára jelentett alapvető filmélményt, több mint három évtized elteltével pedig a legifjabb nemzedékek tetszését is elnyerheti.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!