2023. Május

Május 6., szombat 10.00
Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé!

bábelőadás

író: Bálint Ágnes,
bábtervező: Bródy Vera
előadók: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter


„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor
megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele
akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő
Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán,
s kiderül, hogy a testvéri szeretet segítségével minden nehézség legyőzhető!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 7., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: VUK  (0)

színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981

rendező: Dargay Attila
író: Fekete István

A rókacsaládban gyermekáldás van. Mind életrevaló, de egy kü-lönösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 13., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

színes, angol animációs film, 86 perc, 2019

Rendező: Richard Phelan, Will Becher

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Május 14., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba
író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!