2023. Március

Március 4., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – 13 mese  (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2010

rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza
író, rajzoló: Bartos Erika • mesélő: Pogány Judit

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. A kis katica egy bájos, óvatos, félénk kislány, tele jó szándékkal, segítőkészséggel. Mindig megfontolt, felelősségteljes, megbízható. Bogyó, kis csiga, egy nagyon eleven, kíváncsi, vidám figura, kicsattanó jókedvvel, hatalmas lélekkel, telis-tele energiával. Bátor, de roppant érzékeny és szeretetreméltó.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 5., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019  

Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba
író: Bálint Ágnes, Kertész György

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 11., szombat 10.00
Fabula Bábszínház: Erdei történet

zenés bábjáték

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”.
A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. A gyermekeket is megmozgató, kedves bábelőadás sikerét a remek bábokon túl, a könnyen énekelhető Nyuszi kapitány című gyermekdal is színesíti.

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának “zenélő szerkezetét”. Találkoznak Brekegivel, a békával, Varjú bácsival és a Vadmacskával is, aki első pillanatban, úgy tűnik, akadályozza őket tervük végrehajtásában, de a végén mégis minden jóra fordul.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 12., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Égigérő Fű  (0)

színes, magyar komédia, 80 perc, 1979  

Rendező: Palásthy György
Szereplők: Rajz János, Ifj. Hintsch György, Ullmann Mónika, Ujlaki Dénes, Dajka Margit

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 18., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film  (6)

színes, amerikai-kanadai animációs film, 88 perc, 2021

Rendező: Cal Brunker

A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 19., vasárnap 10.00
Hab a tortán! mesesorozat – A hisztis királykisasszony

meseelőadás

Csányi Sándor produkció és a Pagony és Jurányi ház közös programja

Játssza, rendezte: Tenki Dalma, Georgita Máté Dezső és Jarmusch kutya

Van, hogy néha nem pakolod el magad után a játékaidat vagy a ruháidat?
Vagy semmi kedved a szüleid uncsi barátainak köszönni?
Vagy csak jobb szeretnél benyomni egy tábla csokit, vagy gumicukit, mint az ebédet?
Mint sok más gyereknek, mesénk királykisasszonyának is sokszor meggyűlik a baja az apukájával.
Boldizsár király bizony nem nézi jó szemmel kislánya viselkedését és elküldi szerencsét próbálni.
Tarts velünk ebben a kalandban az Óperenciás-tengeren túlra!
Lesznek tündérek, lidércek, ördögök, hippogriffek és ha jól figyelsz, még lehet, hogy egy kutyus is a nyomunkba szegődik.

Útra kelni nem nehéz,
Nem kell más, csak egy kis ész.
Aztán egyik kaland jöhet majd a másik után,
Jaj, ne nézz ily bután!

Az előadás időtartama: kb. 45 perc

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

Fotó: Horváth Judit, Szokodi Bea

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 25., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske  (6)

színes, ausztrál-német animációs film, 89 perc, 2014

rendező: Simon Pickard, Alexs Stadermann

író: Fin Edquist, Marcus Sauermann

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Március 26., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: A tölgy – Az erdő szíve (6)

színes, francia természetfilm, 80 perc, 2022

Rendező: Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 2022: Berlinale Special

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2022: CineDocs versenyprogram

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújt mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.

Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott A tölgy – Az erdő szíve több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira

A film megnézésével bárki támogathatja az erdővédelmet, mert a filmet forgalmazó Mozinet minden néző után 100 forinttal segíti az Erdőmentők Alapítvány faültetési tevékenységét.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!