2020. Február

Február 1., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – 13 új mese  (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2011

rendező: Antonin Krizsanics
író: Bartos Erika
zeneszerző: Alma Együttes
mesélő: Pogány Judit
producer: M. Tóth Géza

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 2., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom

zenés bábjáték

A történet helyszíne egy medvebarlang.
A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Ez már a macik téli álma, vagy még a valóság? Ez rejtve marad. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből. A klasszikus bábjátékok egyik legkedvesebb meséje látványos bábokkal és fülbemászó gyermekdalokkal.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 8., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Egy év Hoppifalván  (0)

színes, magyar animációs film, 71 perc, 2017  

Rendező: Rófusz Ferenc
Forgatókönyvíró: Gimesi Dóra

Van valahol a világ kellős közepén egy csendes kis völgy. A völgyben egy tó, a tó partján egy picike falu. Annyira apró, hogy szabad szemmel nem is lehet látni. Sőt, még szemüveggel, nagyítóval és műholdas távcsővel se. Mégis belefér az egész kerek világ. A települést Hoppifalvának hívják, ugyanis itt élnek és dolgoznak a hoppik. Sürögnek-forognak, faragnak-festenek, táncolnak, viccelnek, lakomáznak, ünnepelnek. Hétfőtől vasárnapig, vasárnaptól hétfőig, meg vissza. Azt mondod, ez nem is munka? Dehogynem! A hoppiknak ugyanis az a dolga, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világon. Ez a film a Hoppik életének egy teljes évét mutataja be.

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 9., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi  (0)
színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1979

Rendező: Dargay Attila
Szereplők:
Geszti Péter, Kern András, Csákányi László,
Agárdi Gábor, Gobbi Hilda

Örökifjú és szép mese szegényekről és gazdagokról, Fazekas Mihály klasszikusának alapján. Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza. Dargay Attila első nagyjátékfilmjét 1977-ben mutatták be. A figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, az alkotásban Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás zenéje csendül fel.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 15., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: VUK  (0)
színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981

rendező: Dargay Attila
író: Fekete István
szereplők: Pogány Judit, Gyabronka József, Csákányi László, Bitskey Tibor, Földi Teri, Szabó Gyula, Szabó Sándor

A rókacsaládban gyermekáldás van. Mind életrevaló, de egy kü-lönösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 16., vasárnap 10.00
Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony

interaktív mesekoncert közös játékkal, bábokkal

Ahogy az adventi naptár ablakai reggelente új meglepetésekre nyílnak ki, úgy szólalnak meg a Rutkai Bori Banda téli kalendáriumának dalai is.

Meglessük, hogyan utazik szánkóján a Hócsalád, téli estéken hogyan keringőznek a csipkefehér kavargó hópelyhek, a mesebeli fehér dombokon pedig együtt siklunk sítalpakon a Hóváróval. Csizmacsacsacsával, vidám téli zenékkel, közös játékokkal és Bori színpompás horgolt bábjaival várjuk a táncoslábú kedves közönséget, kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Rutkai Bori – ének
Darvas Kristóf – zongora
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob

 

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 22., szombat 10.00
Nefelejcs Bábszínház
Móra Ferenc – Erdélyi Erika:
Sündisznócska lovagol

bábtervező: Szavas Mici
zene: Szula Miklós

Móra Ferenc kedves meséje arról, hogyan jár túl az okos sündisznócska medve papa eszén.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 23., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya  (0)
színes, magyar rajzfilm, 1990   

rendező: Dargay Attila • író: Dargay Attila, Imre István, Nepp József
szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József,
Mikó István, Horesnyi László

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 29., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske  (6)

színes, ausztrál-német animációs film, 89 perc, 2014   

rendező: Simon Pickard, Alexs Stadermann író: Fin Edquist, Marcus Sauermann

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!