2014. Április

2014. április 5.,  szombat  10.00

Legkisebbek mozija: SAMMY  NAGY KALANDJA II.  (6)Sammy_nagy _kalandja_2

 

színes, belga animációs film, 2012

rendező: Ben Stassen

író: Domonic Paris

szinkronhang: Csankó Zoltán, Forgács Gábor, Józsa Imre, Kerekes József, Kolovratnik Krisztián

 

Az első részből megismert álcserepes teknős, Sammy, már nagypapa. Éppen a film kezdetén születik meg (pontosabban kel ki) kisunokája, Ella. Barátsága Rayjel pedig életre szólónak bizonyult, hiszen Sammy még mindig szoros kapcsolatot ápol vele. Ray szintén büszkélkedhet egy frissen kikelt unokával, Rickyvel. Ám az emberi gonoszság csakhamar szétszakítja egymástól a két családot: a két nagyapát és a két unokát aljas halászok ejtik foglyul, s míg Sammy és Ray tőlük egy víz alatti tropicariumba kerül, addig Ella és Ricky a nyílt tengerre sodródik.

A teknőskaland folytatása az első rész után mit sem veszített a bájából, s habár van benne néhány poén, alapvetően egyáltalán nem érezni rajta azt az erőltetett igyekezetet, miszerint az alkotók a felnőtt közönségnek akarnak elsősorban megfelelni.

 

2014. április 6.,  vasárnap  10.00

Novák Péter     titita3

TITITÁ

 

KALANDOZÁS RITMUSORSZÁGBAN

 

Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus ötlete alapján született a Tititá gyermekprodukció, ami a színházi élmény mellett, iskolán kívü­li tanóraként is értelmezhető; legyen szó zenéről, irodalomról, környezetvédelemről, esélyegyenlőségről. „Kalandra fel Ritmus-országba, hol taktusra jár a gyermekek keze, feje,lába! Tititá, tátiti, gyertek velünk játsza­ni! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fa­kanál megszólaltatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábod, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!” – így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója.

A játékmester előadói készsége mellett, civil tapasztalatait is integ-rálta a hatvanperces foglalkozásba, így a gyerekek számára közérthető, interaktív módon mesél a hulladék felhasználás, újrahasznosítás, avagy éppen a családi, baráti kapcsolatok

fontosságáról, Tamkó Sirató Károly versei kapcsán. Partnerei muzsi­kusok és egy táncos pár – „Titi” és „Tá” – akikkel Ritmusországba kalan-dozik, a gyerekközönséget választva útitársul.

Az országjárás többgenerációs, hiszen Tamkó költészete a hatvanas évek óta megha­tározó verses élmény, nem egy korosztálynak. Kicsik, nagyok találkozása tehát az előadás, ami számos pedagógiai mintával is szolgál a jövő nemzedékeinek művészeti oktatására.

 

Játékvezető: Novák Péter

Zenészek: Küttel Dávid, Babos Károly, Szokolay Dongó Balázs

Táncosok: Pótor Kata, Lengyel Szabolcs

Zene: Novák Péter, Lázár Zsigmond és a Zenekar

Koreográfia: Lengyel Szabolcs

Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán

 

 

2014. április 12., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: BOGYÓ ÉS BABÓCA – 13 ÚJ MESE  (0)bogyó-és-babóca

 

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete.

 

 

2014. április 13.,vasárnap  10.00

Kiss Ferenc       

PAPÓ ZENEDÉJEpapo_kicsi

 

Óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk ezt az interaktív előadást, hogy minél hamarabb megismerjék a magyar népzenét és annak hagyományos hangszereit. Papó, azaz Nagyapa mesél benne a régi, fa­lusi zenélési alkalmakról, a zene gyógyító és jobbító szerepéről. Mondókákat, dalokat és törté­neteket idéz fel a dorombról, tekerőlantról, kobozról, dudáról, cimbalomról és egyéb zeneszerszámokról. A képzelőerőt serkentő mókás kérdések és feladatok az is­meretek játékos és maradandó elsajátítását szolgálják. Közös éneklés és tánc teszi felejthetetlenné a koncertet.

 

Húzza-vonja, billegteti:

Kiss Ferenc „Papó” – mese, ének, hegedű

Küttel Dávid – harmonika, ének, tánctanítás

Szokolay „Dongó” Balázs – duda, klarinét, tárogató, szaxofon, furulya, dorombolás

 

2014. április 19., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: AZ ERDŐ KAPITÁNYA  (0)az _erdo_kapitanya

 

színes, magyar rajzfilm, 1990

rendező: Dargay Attila • író: Dargay Attila, Imre István,Nepp József • szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József, Mikó István, Horesnyi László

 

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amely-nek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

 

 

2014. április 20., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   

LIBUCI ÉS GUBANC KUTYAlibuci

 

Libucit még tojásként elrabolja a róka. Barátai segítenek megkeresni a mamáját, s a mese végére még Gubanc kutya is megszereti a fürdőzést és a fésülködést…

 

 

2014. április 26., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: TURBÓ  (6)turbo

 

színes, amerikai animációs vígjáték, 2013

rendező: David Soren • író: Darren Lemke, Robert D. Siegel, David Soren • szinkronhang: Varju Kálmán, Schnell Ádám, Rajkai Zoltán, Scherer Péter, Mertz Tibor

 

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie. Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csiga-társadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete – és minden csiga – legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on.

Esélytelennek látszik, mégis a győzelem felé száguld: nem csoda, ha filmsztár válik belőle.

 

 

2014. április 27., vasárnap  10.00

Zsurzs Katalin: NYUSZI ÜL A HÓBANzskati

 

A történet szerint Zsurzs Kati, aki vendégül látja a gyerekeket, elhívta egyik ismerősét is, Ifjabb Nagyrépási Orrángató Ugran-csot, akinek ma lenne a szülinapja, de a buta nyúl tönkreteszi a neki készített ajándékot, egy gyönyörű kalendáriumot. Így annak lapjai összekeveredtek, ráadásul Ugrancs még össze is firkálta azokat, mondván, hogy minden nap az ő névnapja, és különben is mindig Húsvét van, bármit is ünnepelünk. A gyer­mekek segítségével megpróbáljuk rendbe szedni a naptár lap­jait, és közben elmagyarázzuk a nyuszinak, hogy mi emberek mit és hogyan ünneplünk.

 

Szereplő: Zsurzs Katalin, Janklovics Péter • Zene: Walla Ervin

 

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!