2013. December

cako03

LEGKISEBBEK MOZIJA: SEBAJ TÓBIÁS  (0)
november 30., szombat 10.00

színes, magyar animációs sorozat, 1983

rendező: Cakó Ferenc
forgatókönyvíró: Csukás István
szereplő: Szombathy Gyula

 

Tóbiás egy kedves, szeretnivaló figura, aki mindig saját magát keveri bele a legfurcsább helyzetekbe, de közben sosem veszti el vidámságát és jókedvét, mert testének alakját bármikor és bármilyen szituációban képes megváltoztatni.


csala_es_a_telapo

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ:
CSALA ÉS A TÉLAPÓ
december 1., vasárnap 10.00

 

Nagy az izgalom az erdőben: este jön a Télapó! De vajon a rosszcsontokhoz is elmegy? Csala, a rókakölyök nem biztos ebben, ezért csellel ráveszi Fincit, a kisegeret, hogy most az egyszer segítsen neki.

 

 

 

GRYLLUS VILMOS:
gryllus_vilmosNÓTÁS MIKULÁS
december 7., szombat 10.00

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

 

„Nótás Mikulás, flótás, pikulás,
jön a sok jóval, hegedű, szóval.
Csellón muzsikál, csizmám tele már,
mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”

Előadó: Gryllus Vilmos

 

telapo_es_ezustmaciNEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ:
Marék Veronika – Erdélyi Erika:

TÉLAPÓ ÉS EZÜSTMACKÓ
december 8., vasárnap 10.00

A vidám történet Marci kalandos útjáról szól, melynek célja, hogy ajándékot hozzon kishúgának a hóemberek városából.

 

 

VASÁRNAP UPC MESEMELET – Da Vinci Learning Mikulása

december 8., vasárnap 11.00

Gyere el december 8-án a Puskin Moziba! A Da Vinci Learning Mikulása különleges fizika show-val várja a gyerekeket 11:00 órától a UPC Mesemeleten.

A bemutatott kísérleteket a gyerekek szüleik segítségével otthon is elvégezhetik a téli szünidő alatt. A kísérleteket Fazekas Mikulás Bence, a Kis Zsenik Klubja Roadshow 2013 műsorvezetője mutatja be.

 

 

csigzsigaNEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ: CSIGA ZSIGA
december 14., szombat 10.00

Csiga Zsiga és Katika Katica együtt kelnek útra, hogy barátokat keressenek. Útközben érdekes állatkákkal találkoznak, ám hogy ki lesz az igazi barátjuk, az csak az út végén Gomba Gábornál derül ki…


 

árisz a kis

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ:
ÁRISZ, A KIS FŰNYÍRÓ
december 15., vasárnap 10.00

Szeretettel ajánljuk mesénket Árisznak, a szomszéd kisfiúnak, s azoknak akik olyan lelkesen szeretik nyírni a füvet!

 

 

 

LEGKISEBBEK MOZIJA:
misimokusMISI MÓKUS KALANDJAI  (0)
december 21., szombat 10.00

színes, magyar bábfilmsorozat, 1980

rendező: Foky Ottó
író: Tersánszky Józsi Jenő
szereplők: Kútvölgyi Erzsébet

 

Misi Mókus az erdő egyik hatalmas fájának tágas odvában született négy kistestvérével együtt. Négyük közül ő volt a legelevenebb és a legnagyobb is, s az Ő farkincája fekete. Mókus apó mérgelődött is eleget mondván – Ha fekete, akkor azt valami rossz varázslat okozza…

 

 

kippkopp_a_hoban
NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ
Marék Veronika – Erdélyi Erika:
KIPPKOPP A HÓBAN
december 22., vasárnap 10.00

Kippkopp a gesztenyefiú elindul, hogy kalandos útja végén megmentse a madarakat. Nehéz az út, de Kippkopp igazi hős, aki dacol a széllel és a jéggel, mindent megtesz barátaiért.

 

 

ZAKATOLÓ ZENEMOZI:zakatolo_zenekar
RETRO
december 28., szombat 10.00

A Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. Magyarország első, illetve a mai napig egyetlen mo-zizenekara, a Syntax Cinema Orchestra a műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig improvizált koncerttel nem csak a gyerekek, de a szülők számára is izgalmas és új élményt nyújthat. A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak és beszélgethetnek a zenészekkel.

 

 

kippkopp_a_hoban

 

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ
Marék Veronika – Erdélyi Erika:
KIPPKOPP A HÓBAN
december 29., vasárnap 10.00

 

Kippkopp, a gesztenyefiú elindul, hogy kalandos útja végén megmentse a madarakat. Nehéz az út, de Kippkopp igazi hős, aki dacol a széllel és a jéggel, mindent megtesz barátaiért.