2014. Május

2014. május 3., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: LOTTE ÉS A HOLDKŐ TITKA  (0)lotte

 

színes, észt-lett animációs film, 2011

rendező: Janno Pőldma, Heiki Ernits • író: Janno Pőldma, Heiki Ernits, Andrus Kivirähk • szinkronhang: Molnár Ilona, Forgács Gábor, Bogdán Gergő

 

Egy éjszaka két különös szerzet lopózik be Barkácsfalvára, és átkutatják Klaus, az öreg vándorkutya kofferjét. Amikor Lotte tetten éri őket, elejtik a kofferből kivett követ, és eliszkolnak. Kiderül, hogy a kő bonyolult szerkezetet rejt. Lotte és Klaus felkerekedek, hogy megkeressék Klaus kirándulócimboráit, akiknél további két kő van. Útjuk során megismerkednek Voldemarral, az esőcseppgyűjtő disznóval, a háromfülű holdnyulakkal, a szerelmi bánatban szenvedő Paul macskával és más érdekes figurákkal.

 

 

2014. május 4., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   kippkopp_a_fuben

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP A FŰBEN

 

A hó elolvadt, kisütött a nap, a virágok illatoznak: itt a tavasz! Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és elindul felfedezni a tavaszi erdőt, mezőt. Játszótársat keres magának: találkozik tücsökkel, szarvasbogárral, hangyákkal, vakonddal és sok más állattal is. A mese végére megtudhatjuk ki lesz végül a barátja.

 

 

2014. május 10., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: PULYKALAND  (6)FREE BIRDS

 

színes, amerikai animációs film, 2013

rendező: Jimmy Hayward • író: Craig Mazin, David I. Stern, John J. Strauss

szinkronhang: Stohl András, Scnell Ádám, Nemes Takács Kata

 

Egy családi farm pulykái csendes, kukoricával teli életet élnek. Csak az ebédidőre és a napozásra van gondjuk a Gazda mellett, akiről meggyőződésük, hogy egy nap eljuttatja őket a Pulyka Mennyországba. Ott van viszont Reggie, a kiváló elméjű pulyka, aki a Gazda kritizálása és a földi pulykaélet iránti csekély érdeklődése miatt száműzötté válik.

Reggie élete örökre megváltozik, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke váratlanul meglátogatja a farmot, és Felmentett Pulykává avatja. Ezzel pedig előkelő élet jár a Dávid-táborban, igény szerint tévével és sajtos pizzával. Reggie felmentettként megtalálja saját Pulyka Paradicsomát – a helyet, ahol övé a hatalom. Egészen addig, amíg megjelenik Jake a Pulyka Felszabadítási Front hajthatatlan alapítója és egyetlen tagja.

 

 

2014. május 11., vasárnap  10.00

Legkisebbek mozija: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)minden_eger_szereti_a_Sajtot

 

A szürke egerek csak liszteseknek hívják annak a fehér egércsaládnak a tagjait, akikkel a véletlen egy fedél alá kényszerítette őket. A fehér egerek viszont kizárólag úgy emlegetik a szürkéket: azok a mákosok. Csak Somát és Fruzsit, a két fiatalt nem érdekli, milyen színű a másik bundája. De mert minden egér fél a macskától és egyformán szereti a sajtot, végül mégiscsak megbékélnek egymással.

 

 

2014. május 17., szombat  10.00

Legkisebbek mozija: ROZSDALOVAG  (6)

rozsdalovag

színes, német animációs film, 2013

rendező: Nina Wels, Hubert Weiland, Thomas Bodenstein író: Mark Slater, Gabriele Walther, Jörg Hilbert,

Felix Janosa • szinkronhang: Magyar Bálint, Andrádi Zsanett, Csuha Lajos, Seder Gábor

 

Páncélvár lakója a mindig vidám Rozsdalovag. Amikor azonban egy gonosz betolakodó elfoglalja a király trónját, neki és barátainak el kell hagyniuk otthonukat. A kicsit ügyefogyott, szedett-vedettnek tűnő társaság nem adja fel a harcot, eltökélt szándékuk, hogy megszabadítják a várat az új uralkodótól. De mire megy az ember, ha a teste ócskavasból és újrahasznosított háztartási eszközökből van összerakva?

 

 

2014. május 18., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP ÉS A TAVASZI HÓNAPOKkippkopp-tavaszi

 

Végre itt a tavasz. Minden tavaszi hónaphoz más-más mese tartozik, ahogy Kippkopp és Tipptopp látja a hó és a jég olvadását, a virágok nyílását, a természet ébredésének apró kis jeleit. A hónapok váltakozása már a kisgyerekeknek is hamar feltűnik, Kippkopp pedig csupa jó ötletet ad, hogyan tölthetjük el az időt és hogyan fedezhetjük fel a tavasz nyújtotta szépségeket.

 

 

2014. május 24., szombat  10.00, 12.00 

Gryllus Vilmos

BICIKLIZŐS DALOKGryllus Vilmos - Biciklizős dalokGryllus Vilmos - Biciklizős dalok

 

Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj!

És én énekeltem, ahogy épp az

e-szembe jutott:

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…”

Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.

Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!

 

Előadó: Gryllus Vilmos

 

 

2014. május 25., vasárnap  10.00

Nefelejcs Bábszínház   kippkopp-tavaszi

Marék Veronika – Erdélyi Erika: KIPPKOPP ÉS A NYÁRI HÓNAPOK

Kippkopp és Tipptopp nyári vidám történetei. Megtudjuk, hogyan tölti Kippkopp és Tipptopp a nyarat, milyen kalandokba keverednek pipacsszedés közben, hogyan készítenek virágkalapot.

 

 

2014. május 31., szombat  10.00

Legkisebbek mozija      

RIÓ 2.  (0)rio 2

 

színes, amerikai animációs film, 2014

rendező: Carlos Saldanha

író: Carlos Saldanha, Don Rhymer

 

Azúr, Csili és három porontyuk búcsút mondanak városbeli kényelmes életüknek egy fergeteges amazonasi kaland kedvéért.

 

 

2014. június 1., vasárnap  10.00

KUCKÓNAPsundisznocska

Nefelejcs Bábszínház

SÜNDISZNÓCSKA LOVAGOL

Móra Ferenc kedves meséje arról, hogyan jár túl az okos sündisznócska medve papa eszén.

Legkisebbek mozija: MESEFILM VÁLOGATÁS

 

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!