2022. február

Február 5., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Vadlovak – Hortobágyi mese

színes, magyar dokumentumfilm, 88 perc, 2021

Rendező: Török Zoltán
Szereplők: Pokornyi Lia (narrátor)

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg Fabuláék 

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is. Török új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 6., vasárnap 10.00
Fabula Bábszínház
: Mazsola

zenés bábjáték

író: Bálint Ágnes
bábtervező: Bródy Vera
előadók: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg Fabuláék  bábszínpadán. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy  sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 12., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Ősember – Kicsi az ős, de hős!

színes, angol-francia családi animációs film, 90 perc, 2018

Rendező: Nick Park

A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre.

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni… Egy feledhetetlen egész estés kaland a négyszeres Oscar-díjas rendezőtől, Nick Parktól.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 13., vasárnap 10.00
Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli

színes, angol animációs film, 86 perc, 2019

Rendező: Richard Phelan, Will Becher

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 19., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák

színes, magyar rajzfilmsorozat, 72 perc, 2020

Rendező: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 20., vasárnap 10.00            
Kolompos Együttes: Furulyás Palkó

Dramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében? A juhait elvesztő pásztor vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása, a Kolompos együttestől megszokott, remek hangulatban!

Barna György – hegedű, gitár
Nagy Zoltán – tambura , mese
Szántai Levente – harmonika, játék
Timár Sándor – brácsa
Végh Gábor – nagybőgő

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 26., szombat 10.00
Legkisebbek mozija: Yakari – A mozifilm

színes, belga-francia-német rajzfilm, 82 perc, 2020

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg: beszéli és érti az állatok nyelvét. Yakari és Kismennydörgés hosszú utat járnak be a félelmetes prémvadászok földjén, Észak-Amerika lélegzetelállító, de veszélyes tájain, míg újra megtalálják a hazavezető utat.

Yakari eredetileg egy népszerű képregényhős, a történet és a karakterek szülőatyja két svájci képregény rajzoló, Job és Derib. A nagysikerű képregényt számos nyelvre lefordították, majd az állatokkal beszélő, jólelkű sziú indián kisfiú kalandjairól nagy sikerű televíziós rajzfilmsorozat készült. Yakari kalandjai először kerülnek nagyvászonra egy egészestés animációs mozifilm formájában.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


Február 27., vasárnap 10.00
Nefelejcs Bábszínház
Móra Ferenc – Erdélyi Erika:
Sündisznócska lovagol

bábtervező: Szavas Micizene: Szula Miklós

Mulatságos mese a hatalmas mackó bácsiról, és a kicsi, de annál furfangosabb süniről. Mese közben Móra Ferenc Az egyszeri szarka és Móricz Zsigmond Pirimogyoró versét dalban mondjuk el.

A dalokat Szula Miklós hangszerelte.

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.


(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!